25 November 2014

Second TTC: Suspen DPO

Dah lama tak hadap perasaan 2ww. Bila mula start ttc, fuh memang suspen dpo kali ni. Seriusly tak suke nak tunggu dua minggu penantian. Walaupun orang cakap wat rilek je huhu sikit sebanyak hati ttcian sure meronta beb! 2ww kali ni start pada cd28 sebab aku ovulate cd27. Aku tau aku ovulate melalui opk mcm gambar kat bawah, bbt dan eggwhite macam dalam post ni.

LH surge @ cd27
Masa dpo11 aku dah gatai tangan sangat nak cek upt. Aku guna upt yang aku jual je. Hasilnye, mata aku ni dah nak naik "kero" tengok macam ada VERY VERY FAINT LINE. Puas aku dok petik-petik gambar guna hp, line tu susah nak captured dlm gambar. Nak gak guna dslr, tp awok tak kaya.. takdok dslr hahahaa
-_-

Ce korang tengok? Ade tak? Husband siap cakap takde dengan jujurnya. Pastu lepas dia tenung dia cakap eh macam ade. Aceceh ko tengok aku siap letak upts atas duit syiling sebab aku nak bagi camera hp aku tu captured dengan terang, pastu takmo flash sebab tau mesti tak nampak faint line tu.. hahaha. motip.

Very-very faint line
Masa dpo11 ni aku dah keciwa sebab aku dok banding dengan dpo11 time pregnant si copea (tengok gambar bawah). Nmpak dah line dpo11 copea banding yang ni. Hati dah ready je nak ke laut. Sob..sob.. Tapi stay positip sebab suhu bbt tinggi 36.9c..
Dpo copea: Tahun 2012

Time ni la tetiba rase balik payahnya nak pregnantkan copea dulu. Banyak duit dan masa abeh tapi berbaloi weh. So kali ni aku kena alami kembali semua perasaan tu.., aku nekad je ati kering teruskan cek upt dan bbt baki dpo12-15.

Resultnye....

Dpo adik copea: Tahun 2014
Alhamdulillah. Kelu lidah weh.
Macam kaget pon ade.
Aku laki bini tersenyap. Tapi tak nangis. Tak nangis bukan sebab belagak tapi terkedu. Blur gile. Lagi-lagi kalau korang ikut post aku sebelum ni yang aku cakap ttc kedua ni kelaut gara-gara fertilityfriend dok berubah2 line ovulation kan..dengan kitorang bd sekali je dalam 'fertile window" Tak sangka implantation took place. Allahuakhbar

Aku tanye laki aku kenapa senyap? Dia kate teringat dulu susahnya nak dapat copea. Kali ni Allah kurangkan beban kita. Dia izinkan mami pregnant zuriat kedua kita.
T-T

Clear blue dok kate aku dah conceived 2-3minggu dari tarikh aku ovualate / egg fertilized. Tapi kalau jmpe gynae, dia akan ambil kira dari tarikh last mentrual period (LMP) --> so dah 4-5minggu aku pregnant.

Syukur tak terkata. Bila tenung copea yang tatau pape tu, rase sebak dan terharu gak. InsyaAllah kandungan kedua ni akan kami sayang sama seperti copea.

Bawah ni bbt aku untuk cycle ttc kedua ni. Alhamdulillah sampai sekarang suhu menten tinggi..dan aku dah benti dah amek suhu sebab balik kg ritu tak bawak termometer.


InsyaAllah aku akan visit gynae utk scan and blood test.. hopefully ade berita baik.

Tak aku lupai.. semua ttcian di luar sana...

BABY DUST TO YOU BABE. xoxo



5 ulasan:

CIK PUAN TIPAH berkata...

Tahniah..

Lady Yusuf berkata...

Allahuakbar...kuasa Allah...tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..dear.......I masih lagi menunggu zuriat...

Lady Yusuf berkata...

hye dear..can i have your email....

Atie Nash berkata...

Tahniah Joanna. Alhamdulillah kali ni tak susah. Doakan ktorg ye. Peace!

Joanna OT berkata...

@cik puan tipah,
Terima kasih dear.

@lady yusuf
Terima kasih dear.. InsyaAllah ade rezeki u. I doakan semua.
Email i: joannasethadam@gmail.com

@Atie Nash,
Alhamdulillah. Terima kasih. Memang sentiasa doakan semua ttcian. Kakak sy sendiri pun masih ttc..sob..sob..