13 Oktober 2014

Faint Line and Chemical Pregnancy.

Yes. Chemical Pregnancy (CP) again.

Naturally conceived.

Ni happened lepas-lepas sofea masuk 1 year old. Nak kata dah start second ttc, kitorang takde se fokus 1st ttc. Just monitor hari subur and then BD. Tu je.

Alhamdulillah ada rezki tengok faint line tapi ended up dengan CP. Takpela belum rezki lagi.

Tapi yang funnynya, i dengan my friend chatting and mention pasal dua-dua dapat positive upt tapi gone.. huuu.. tapi dia punya lagi positive siap ade macam janin miscarr. Mine pula rasenya tak sempat implant lg kot. Tu yg dapat faint line je. Faint line tu pun masa DPO10 iaitu 5 hari sebelum due period. But tepat on DPO14 (CD36), period pun terjah. So takdela buat pregnancy test pon. Ni jela gambar seketui yang hado.



Maybe lepas ni kami akan discuss balik dan ttc dengan lebih fokes. Hopefully Allah will make it easy this time. Amin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Note pada OPK & UPT buyer, lepas buat payment baru saya buat postage ya.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 ulasan:

R.R.Z berkata...

haiii, sy pon salah seorang pengguna OPK.

but then terpanggil singgah sebab lastmonth mcm IB (implantation bleeding since da delay period)

then buat UPT 2 minggu lepas tu--ada faint line.

buat lagi..ada, suddenly period..haaa CP la kot kan?

Joanna OT berkata...

Hi R.R.Z!
Mmm kemungkinan CP. Sebab in between dia dah fertilized, implanted dgn nak grow sac tu paling mencabar smpaikan ade statistik ckp time2 ni la chance utk early miscarr tinggi sampai 20-30% klo tak silap. But stay positive! that means egg kita berjaya difertilized kan! Yey!