9 Jun 2014

Ganti Pose - Gara-gara bersalin bulan pose

Sorry babes sekalian, aku tak sempat nak hapdet blog. Banyak things happened, lepas satu.. satu..

Sofea almost nak masuk 11 months.. sekejap je da nak setahun aku beranak.. dan dah 2 taun aku tinggalkan dunia TTC (untuk sementara).

Currently sofea dah:

  1. Ada 6 batang gigi - 2 bawah & 4 batang keluar sekali gus termasuk taring! Ko mampooo? Sekali taring kuar dulu hahaha. Gigi yang dua bawah tu tak demam keluar.. sekali gigi yang atas demam sebab terus keluar 4 sekali. Tabah aku harungi hahaha.
  2. Belajar berdiri dengan lamanya - siap berdiri sambil berjoget2 serta bertepukan tangan tengok program Hi-5 kat channel cartoon astro tu. Hohoho. kagum sebentar.
  3. Pernah kena - demam campak
  4. Pernah kena - hand, foot and mouth (HFM) disease! Tapi very mild sebab immune system dia dah kuat since dia kena selepas baik demam campak. Bintik tu pon sangat sedikit. Tapi symptom sama. And horror sekali, dia kena HFM tu masa aqiqah dia! sekian terima kasih!.. Kitorg ingat dia slightly fever sebab nak masuk 10mo... rupenye, dapat dari rumah babysitter - tapi babysitter tak ngaku dari rumah dia..
  5. Berat dah cecah 10kg! Bayangkan kalau aku keluar pakai heels, aku bawak 10kg kampit beras. Mesti org kate tingtong.. tapi sebab kampit beras aku ni berupa sofea yang gebus, maka.. mak redho jela nokkkkk..
  6. Makan porridge banyak - small baby spoon tu kadang2 cecah 20 kali suap. Menangis mak. Tak sia2 mak spend 4jam buat chicken stock utk flavourkan porridge die tu. Till now still x penah bagi instant food. Penah sekali bagi bubur 10suap, pastu aku makan auntie anne pon die nak... aku bagi gak la.. pastu grapes pon die tibai 4 ulas. Sekian... hahaha
Rasenye.. tu je kot pasal sofea... ngeee

Sekarang nak cite pasal aku lak..

Aku tengah gigih ganti pose 28 hari gara-gara bersalin bulan pose last year.

Alhamdulillah sekarang tinggai 13 hari lagi. Rase nak meninggey pon hado.

Teringat ade ex-colleague yang sound aku, tula saya dulu dgn husband kalau terpikir nak anak, mesti ktorng kira-kira dulu bulan berapa nak die lahir. Kitorang memang avoid bulan Ramadhan. Perghhhh... yela..yela.. korang subur macam khasiat taik kambing... creettt sikit terus termengandung... Alhamdulillah. Takpela, atleast taun ni aku 2 kali 'Ramadhan'... Ko mampooo??? hahahhaa

Korang dah ganti ke lom? Hohohoo...



2 ulasan:

cujen lejen berkata...

comelnyeeeeeeeeee ur baby!!

btw sis, i tertunggu2 entry no one telss u about...bila nak sambung citer2 lain pulak?

Joanna OT berkata...

Ngee TQ auntie Cujen!

Hahahaa.. ada dok dalam draft lagi. tula simpan lelama nanti dah lupa camne time bersalin dulu. Baik, i akan release satu per satu.. ceewaaahhh mcm byk sgt.