13 Mac 2013

The movement

Assalammualaikum anak, dah 5 bulan anak dalam mommy's womb. I think you still have a lot space down there since I can feel you kejap kat kiri, kejap kat kanan, kejap u kicked my bladder.

Yes, alhamdulillah anak dah start kicking.

At first kick / movement, cam confused apa yang aku baru rase dalam perut aku tadi. Memula rase macam eh angin nak cirit ke? :p hahaha... serius tu first thing pop out of my mind. Bile teliti-teliti...

Oh..oh.. Ni la yang orang kate baby menendang!

Rase die macam u received small cute punch dari dalam perut. Huhuhu. Cute.

Tapi kenkadang, aku rase geli-geli pun ada. Penah satu hari die tendang terkuat sikit menghala ke bladder aku kot. Terus rase nak keluar kucil (maklum lah, sekarang sistem tahanan kucil dah tak berkesan sangat :p).

Boleh tahan aktif anak mommy ni (dalam hati boleh tahan lasak :p). Bukan sahaja sebab die rajin tendang / siku / smack down etc. Tapi die rajin bergerak every second time Dr scan. Punah harapan Dr nak scan betul-betul 3D / 4D (aku tak sure).

Bile time baby rajin bergerak?

Time makan.

Time waktu masuk waktu solat.

Time start baring nak tido

Time tengok tv

Time aku rindu hasben masa out station / balik hari kampung visit parent (masa hasben ade komitmen keje)

Time gosip

Time sangap boring masa meeting

Heee.. tulah die time nya.

Haa dah lama tak hapdet baby bump. Segan sebenarnye lepas sume orang kate pewot aku besar. Last-last, bile aku jumpe balik kazen2 last week time bbq, dorang termasuk kakak aku cakap aku kurus bagi orang mengandung. Erkkk? Yeke? Perut pun macam dah ok ngam2 ikut umur pregnancy.

Pulak.

Tibai jela. Janji size baby sihat.

So far aku gained 4kg sepanjang 5 months pregnancy. Size baby ngam-ngam umur 20-21 weeks.

Alhamdulillah.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

awak, sy jumpa blog awk sbb nk search pasal nk wat treatment kat mac, hukm....and bila tekan HOME blog awk, awk rupe nye berjaya pregnant...rasa nk menitik air mata sy ni....sy faham kegembiraan yg awk alami..

Joanna OT berkata...

Dear Anonymous,
Hanya kte ttcian yg faham ape kite harungi kan.. gudluck dear!