3 Disember 2012

Result first Beta-hCG

12.11.2012 (Back dated lagi. Hari ni je aku published byk entry sebab nak kejar byk entry yg back-dated. Harap tak semakkan dashboard korang :P)


Aku called HUKM kol 10 pagi untuk tahu result B-hCG.
Kerani kaunter pas phone dekat nurse.
Nurse jawab:

Dr Kadir dah tengok result. B-hCG awak pada DPO10 (hari jumaat lalu) 62 miu.

Aku blur. Otak blank. Tiba-tiba jadi buduh.

Maknanya Puan?

Dr kate insyaAllah awak pregnant. Tapi benda baru jadi. InsyaAllah ada rezeki, kita doakan pregnancy ni sihat.


Hah? Betul ke ni?

Dr suruh awak datang balik 30 Nov 2012 untuk first check-up. Continue makan folic acid. Jaga diri baik2.

Aku letak telefon. Call hasben laju2. Terus nangis.

credit


6 ulasan:

Arya E-ra berkata...

Wa.. syukur alhamdulillah... bestnya... doakan jangkit kat saya jugak k

Joanna OT berkata...

:)
Alhamdulillah. Syukur, tapi still nerves sbb masih dlm first trimester. Jangan risau i doakan kite semua berjangkit dan trus bjangkit! Amin!

pnsusu berkata...

Alhamdulillah..syukur

Arya E-ra berkata...

Amin :)

Atie Nash berkata...

Alhamdulillah....yeay lepas ni saya pulak (amin, makbulkan doaku Ya Allah)

Joanna OT berkata...

Pnsusu, Alhamdulillah. Maceh.

Atie, Amin! sy doakan!