3 Disember 2012

Ah So si mulut longkang

Ahad: 11.11.2012
(entry back-dated lagi. sori aku terpaksa back-dated kan entry. Terima kasih kepada blogger yg mendoakan aku kat entry sebelum ni hugs! :P)

Pagi ni DPO12 aku buat lagi HPT. Still rasa blur dengan hasil yang aku dapat. Macam mimpi. HPT sekarang macam my new best friend. Aku berdoa agar double lines ni semakin terang. Kalau CP, rasanya dah lagi faded atau langsung takde. Ntah aku tak pasti. Result B-hCG plak boleh tau esok.

Result HPT sampai DPO13.
Seposen terpaksa letak kat tepi sebab camera hp susah nak fokes. Hp tak berapa nak iphone kan? =.=''
Ok aku nak cite pasal Ah so mulut longkang ni.

Pagi ni aku bersiap pegi kenduri one of my bos (banyak bos kat office) punye anak kawin. Since bos ni penah bagi aku hadiah kawin setahun 3 bulan yang lepas, so nilah masa aku balas. Eh. Tak ikhlas letew. =.=''
Mana ada. Ikhlas.

Macam biasa aku bersiap. Mengenangkan yang kemungkinan baby tengah nak menjadi (amin), aku terfikir.

"Boleh ke pakai wedges? Boleh kot. Takde efek kot."

Budus. =.=''

Aku konvoi ke majlis tu dengan kawan aku yang beranak 2. Booked je meja, aku hint kat member aku

"Ko pegila amek dulu lauk2 utk anak-anak ko. Anak ko aku tengokkan." Sebaik anak dia sejak 2-3 hari ni dah jumpe aku (kes babysitter cuti, terpaksa bawa anak gi ofis). So dorang ok je dengan aku. Time member tengah amek lauk, tiba-tiba aku nampak staf cina yang terkenal mulut kecoh sampai ke majlis. Dia datang dekat ke meja aku untuk cari port. Cina ni bawak sorang je anak dia dengan hasben. Cina ni orang kate subur la kot sebab kawin je terus pregnant dan sekarang anak dah dua.

Aku buat-buat tak nampak ah so cina ni lalu. Tapi die berenti kat meja aku. Time tu hasben kawan aku yang tengah pegang anak no.1 die sengih kat cina tu. Cina tu stop dan...

Kejap pandang aku.
Kejap pandang anak no.2 kawan aku (budak tu duduk dengan aku)
Kejap pandang hasben membe aku
Pastu pandang aku balik.


Pastu buat-buat ayat,

"Eh..eh.. anak ni (budak yang duduk dengan aku) anak KAU ke (sambil tunjuk muka AKU) atau anak kau (sambil tanye hasben kawan aku)? Hahahaha" Gelak. Boleh cina makan babi tu gelak.

"Tak payah la tanya camtu. Saya tahu saya ni memang takde anak!"

Terus dia benti ketawa. Tapi sengih masih bersisa kat bibir dia. Tarik tangan laki die blah cari meja lain. Aku pasrah. Bukannya dia dah setahun tak jumpa aku nak konfius tu anak sape. Memang satu bangunan ofis tahu aku dah setahun kawin takde anak lagi! Perlu ke buat lawak pasal benda tu? Takpe dah nama kafir. Memang Allah dah tetapkan balasan untuk dia. Tu pun kalau dia tak convert la. Huh, kali ni aku memang marah. Aku marah sebab aku tak penah buat orang lain camtu sebelum kawin sebab aku tau benda tu tak bermoral. Tapi ada si Ah So cina ni pikir camtu? Last-last aku diam je bila member aku datang bawak 2 pinggan untuk anak dia. Aku malas nak cerita kat dia. Nanti mesti dia serba salah sebab biar aku jaga anak dia. Kalau aku tak jaga sure tak kena perli camtu.

Takpe, aku tahu orang teraniaya lagi makbul doanya. Lagi-lagi bila aku tengok double lines aku tu makin terang, aku rase tak guna aku nak sakit ati dengan orang-orang camni. Baik aku duduk berzikir dan berdoa agar ada rezeki aku kali ni.

Selesai makan, salam 'keruk' terus balik. Rumah bos aku ni atas bukit. Parking lak bawah bukit. Adoi. Wedges aku rase dah tak se comfort dulu. Nape ek tiba-tiba camni. Sampai kat kete, pinggang aku dah menangis minta baring. Adoi.

"Baby kat dalam, kalau kau ada. Bertahan la. Sorry mommy (verangan) pakai kasut tinggi. Mommy tak tahu." Sampai rumah aku terus msg hasben. Kena marah asal pakai wedges. Hasben tak dpt ikut gi kenduri sebab keje. Hasben aku cakap,orang kalau betol pregnant, once dah tahu pregnant memang macam-macam sakit akan rase. Sakit pinggang la. Mabuk la. Eh. Tapi aku tak tau lagi pregnant ke tak sebab result darah tak dapat lagi. Haih =.=''

Kalau aku betol pregnant, maknanya aku buat the biggest mistake ever pakai heels.

Bongok.


Tiba-tiba takut nak tunggu result darah esok.

6 ulasan:

Arya E-ra berkata...

Kalau tengok image awak kan, saya punya sama yang DPO11 tu...
Mula2 excited sebab tak penah dapat... Apapun saya redha...

Arya E-ra berkata...

saje tanya strip yang awak beli ni dari pharmacy ker online ek..

Joanna OT berkata...

oh. Ayra buat sekali time DPO11 je ke? A'ah sy bli kt online je murah. Lepas dah makin terang baru pegi watson bli clear blue yg digital. Nak bli kt farmasi byk, mahal benor. huhuhu.

Arya E-ra berkata...

Saya test 2kali, tapi warna 2nd line tu sama terang yang strip awak yang tulis DPO11 tu

boleh share ngan saya tak, kat website mana awak beli.. nak beli jugak :)

Joanna OT berkata...

Arya,
sy beli kt website ni:
http://www.marihamil.com/2012/02/urine-pregnancy-test-ujian-kehamilan.html

kat website ni gak sy beli Ovulation test.Murah. Bg saya it helps sy utk tau hr subur sy yg lewat tu.

Arya E-ra berkata...

Thanks Joanna :)